Отпушване на канали с вода под налягане

Отпушване на канали с вода под налягане

          Системата за оптпушване на канали, чрез вода под високо налягане представлява контролирано високо налягане (постигнато с помоща на помпа) на вода от резервоар, гъвкав гумен проводник (маркуч за високо налягане) достигащ десетки метри и накрайник (дюза) за отпушване на канала. В този случай се използва хидравличната сила, която издърпва гумения маркуч в канализацията и по този начин се почистват стените на канала, както и се промива от утайки.

          Този вид система за отпушване на канали разполага с голям брой хидравлични конски сили, доставени от мощни помпи, които могат да премахнат корените на дърветата и други твърди препятствия, попаднали в канализацията.

          Съществуват и други малки и преносими канализационни помпи, които не са с толкова голяма мощност, но са подходящи за жилищни сгради, защото са относително леки, бързо проникват в канализацията и с лекота премахват остатъчно количество отлагания, което се натрупва по стените на канализационните тръби. По този начин се намалява необходимостта за по-нататъшно запушване и почистване. Освен всичко друго този вид системи за отпушване на канали предоставят по-нисък риск от излишно надраскване на санитарните части.

          Нашата фирма "Nitro EN" ЕООД разполага и с двата вида системи. Може да отпушим канали и канализации, както на малки жилищни сгради, така и на големи промишлени предприятия. При нужда не се колебайте да се свържете с нас.